17 augustus 2023

OVER MIJ

In juli 2012 heb ik mijn diploma behaald voor de studie Tolk Nederlandse Gebarentaal aan de Hogeschool Utrecht. Vanaf 2015 werk ik fulltime als Tolk Nederlandse Gebarentaal en Nederlands ondersteund met Gebaren. Ik werk als zelfstandig ondernemer onder mijn bedrijfsnaam ‘Ellen Both Tolk NGT’.

Ik vind het tolken mooi en uitdagend,
omdat ik altijd met verschillende mensen
en verschillende situaties te maken heb.

Mensen die graag willen communiceren met elkaar, maar wat soms lastig is, omdat men elkaars taal niet (goed) spreekt en elkaar daardoor niet goed kunnen verstaan/begrijpen. Iedereen zit weer anders in elkaar en heeft andere behoeften. Het is dan de uitdaging voor mij, om zo goed mogelijk de communicatie tussen deze verschillende mensen goed te laten verlopen.

Ik tolk bij verschillende situaties, hierbij kunt u denken aan: kerkdiensten, (christelijke) conferenties / bijeenkomsten, vergaderingen, privé gesprekken, sollicitatiegesprekken, cursussen, begrafenissen / crematies, trouwerijen, op school etc.

Ik tolk in heel Nederland, maar voornamelijk in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Gelderland.

Sinds 2013 ben ik bezig met muziektolken, ik tolk voornamelijk christelijke muziek. Wilt u hier iets van zien?! Neem dan een kijkje op mijn YouTube kanaal.